Go to Top

opnieuw bijeenkomst gemeentes en GNMI

Alex Mink opnieuw in gesprek met gemeentes en taxibedrijven.

Gepubliceerd op 23-08-2018 om 16:54

Dat de kwaliteit nog maar al te vaal te wensen over laat vooral in de opstapmarkt in de taxibranche is inmiddels wel bekend. In dit fenomeen is Alex Mink gespecialiseerd als Beleidsadviseur Gemeentelijk Netwerk voor Mobiliteit.

Voormalig SP-wethouder gaat op 11 oktober onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om gemeentes en taxibedrijven samen te laten werken om tot betere resultaten te komen. Ze hebben al eerder om de tafel gezeten en ook toen werd er inhoudelijk ingegaan op verbeteringen omtrent het beleid, juridische hobbels en andere uitdagingen in de taximarkt.

Gemeentes vragen al jaren om hulp en ondersteuning in dit beleid. Wat leidt tot het beste resultaat in dit complex vraagstuk? Vooral de straattaxi moet het ontgelden, sinds de liberalisering in het vooral in de grote steden een groot dilemma.

Ook taxiondernemers zien het graag anders. Zij zullen hun visies en wensen kenbaar maken want ook zij hebben belang bij een veilige en goed gereguleerde markt. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zullen ook hun steentje bijdragen en aanwezig zijn bij de gesprekken. Zij hebben veel ervaring opgedaan in de branche mede door veelvuldige controles en weten vaak waar de schoen knelt.   

In oktober zullen voor het eerst de gemeentes en het ministerie bij elkaar om de tafel gaan zitten. Wij hebben hier veel vertrouwen in. In het verleden bleek maar al te vaak de de twee grote partijen langs elkaar heen werkten, met alle goede bedoelingen uiteraard, echter leidde dat niet altijd het beoogde resultaat. Het GNMI zal proberen de partijen zo goed mogelijk te laten samenwerken en zo hebben we een krachtige driehoek met veel potentie.

We zijn benieuwd naar het resultaat!