Go to Top

Vier maanden celstraf voor mishandeling taxichauffeur

Vier maanden celstraf en schadevergoeding voor mishandeling taxichauffeur.

Gepubliceerd op 27-08-2018

 Voor een geweldsdelict tegen een taxichauffeur is een man veroordeeld voor acht maanden cel waarvan vier voorwaardelijk en een schadevergoeding van € 12.500. De mishandeling vond plaats in 2018 in Amsterdam. Daar ontstond een woordenwisseling tussen een scooterrijder en een taxichauffeur.  Dit leidde an snel tot spuwen van de chauffeur waarop de scooterrijder antwoordde door met zijn scooterhelm flink uit te halen.

Door de klap met de helm raakte de chauffeur onwel en even later bewusteloos. De scooterrijder is er toen vandoor gegaan en heeft de man aan zijn lot overgelaten. Bij de chauffeur werd later in het ziekenhuis een schedelbasisfractuur , hersenbloedingen en een gebroken oogkas geconstateerd. Enkele dagen later is de scooterrijder door de politie gearresteerd.

Tijdens de rechtszaak eiste de officier van justitie poging tot doodslag. Immers had door de ferme klap de chauffeur om het leven kunnen komen. De rechter zag dit niet bewezen dus ging hier niet in mee. Tevens voerde de verdachte aan dat het zelfverdediging was en ook daar ging de rechter niet in mee.

De rechter vond wel bewezen dat de scooterrijder opzettelijk zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht. Het dossier van het ziekenhuis liegt er niet om en de chauffeur zal nog zeker drie maanden nodig hebben om te herstellen van de verwondingen.  Ook heeft het CBR hem een rijontzegging opgelegd omdat de chauffeur vanwege de verwondingen niet in staat is naar behoren een voertuig te besturen.

De scooterrijder zal  zich ook voor zijn agressieve gedrag in behandeling moeten laten stellen.