Go to Top

Audi A8

De nieuwe A8 wordt omschreven door critici als de auto van de toekomst. Met een designtaal die elegantie en dynamiek een autonoom karakter geeft. Met diverse assistentiesystemen, een nieuw bedieningsconcept met intuïtief gebruiksgemak van het hoogste niveau en vooral: met meer ruimte. De chique designelementen van de nieuwe A8 L getuigen van prestige en dynamiek. In de vorm van krachtig opbollende spatborden is in zijn vernieuwende exterieur een hommage aan de legendarische oer-quattro verwerkt.

Net zoals zijn voorganger blinkt ook de nieuwe Audi A8 L uit door innovatieve gewichtsbesparing. Dankzij het Space Frame-concept met diverse materialen legt zijn carrosserie nog minder gewicht in de schaal. Tegelijkertijd is de stevigheid met een derde verhoogd. Met de instelbare tinten van de contour- en ambienteverlichting krijgt het interieur nog meer charme. De lichtgeleiders benadrukken subtiel de strakke interieurarchitectuur.

In het interieur van de nieuwe Audi A8 L zit een volledig nieuw bedieningsconcept. Touchdisplays met haptische feedback vervangen klassieke bedieningsknoppen en geven door de optische reductie een nog elegantere impressie. De gebruiksvriendelijke bediening draagt bij aan de hoge mate van comfort, ook achterin.

De laatste generatie Audi A8 werd in 2017 in Barcelona gepresenteerd. De vernieuwing is met name te zien in de vele scherpe vouwen, grille en de uit één stuk bestaande achterlichten. Er zijn nieuwe Matrix-LED koplampen met lasers en aan de achterkant zijn er geen zichtbare uitlaten. De auto groeide iets ten opzichte van zijn voorganger maar werd tegelijkertijd lichter, dankzij het nieuwe platform.

In het interieur vallen de twee geïntegreerde schermen op. Waar Audi’s infotainment voorheen met een MMI draaiknop bediend werd, is het nu volledig touchscreen geworden. Ook is de A8 altijd voorzien van de Audi Virtual Cockpit.Met zijn comfortstoelen, die met Leder Valcona bekleed zijn is het aangenaam vertoeven. De decoratielijsten zijn gemaakt van onder andere  essenhout, eucalyptushout en wortelnotenhout.

De motor is een 3.0 TDI met een indrukwekkende 286 pk die met zijn vierwielaandrijving en de 8-traps Tiptronic niet snel de grip op het wegdek verliest. De A8 staat standaard op adaptieve luchtvering voor optimaal rijgenot.

Reserveer deze auto!