Go to Top

BMW 7

De nieuwe BMW 7 Serie mag zich meester noemen in moderne luxe. Technische innovaties en een hoge kwaliteit van alle details zijn daarbij essentieel van aard net als de emotionele vormtaal en de aangename ambiance in het interieur. Het gevoel van het perfecte samenspel van vooruitstrevende technologie en de vertaling in design.

Dynamische proporties, scherpe lijnen en krachtig gevormde oppervlakken: de BMW 7 Serie toont het voor BMW kenmerkende design in zijn meest elegante vorm. De dynamisch voorwaarts gerichte voorzijde, het gestrekte silhouet of de krachtige achterzijde: de BMW 7 Serie heeft vanuit ieder perspectief een natuurlijke en zelfbewuste uitstraling.

Ongeacht waar u plaatsneemt in de BMW 7 Serie, u ervaart de eigentijdse en tegelijk toekomstgerichte ambiance van pure luxe. Een virtuoze compositie van materiaal, licht, vorm, kleur en innovatieve technologieën als begeleider van mensen die iets in beweging willen zetten – vanaf de achterste zitplaatsen of vanuit de bestuurdersstoel.

De passagiersruimte van de 7-serie is gemaakt van met koolstofvezel versterkt plastic met als resultaat een lager gewicht, een lager zwaartepunt en een gewichtsverdeling van 50/50. Dit zorgt ook voor een betere constructiesterkte omdat het bijna niet vervormt bij het verwerken van grote krachten. Onder andere de portieren, het kofferdeksel, het remsysteem, de wielnaven en de achterste draagarmen zijn gemaakt van aluminium, wat eveneens resulteert in een lager gewicht.

In de grille bevinden zich luchtkleppen die alleen openen wanneer er extra lucht nodig is voor de motor. Dit heeft een lagere luchtweerstand als resultaat. Om de turbulentie in de wielkasten te verminderen past BMW een systeem toe dat de lucht uit de wielkasten door luchtopeningen aan de zijkant van de carrosserie laat stromen. Als er sneller wordt gereden dan 120 km/h zakt de auto met behulp van de luchtvering  10 mm, eveneens resulterend in een lagere luchtweerstand.

De 7-serie is uitgerust met meerdere rijd-assistenten. Eén daarvan is de automatische parkeerfunctie. Dit systeem maakt gebruik van radar en camera’s. Hiermee kan de auto zelf inparkeren. Deze functie kan ook worden ingeschakeld vanaf de afstandsbediening. De cruise control is in staat snelheidslimieten te herkennen en de snelheid van de auto hieraan aan te passen. De rijbaanassistent herkent de lijnen van de rijbaan en is in staat het voertuig binnen deze lijnen te houden door middel van stuuringrepen.

De motor betreft een 6 cylinder met een dubbele Turbo die goed is voor 258 PK. In iets meer dan 6 seconden wordt deze bijna 1900 kilo wegende bolide naar de 100 gelanceerd.  Hier moet dan wel de SPORT-stand voor zijn geselecteerd in het menu waardoor het motormanagement andere waardes hanteert waardoor de nadruk ligt op acceleratie en minder op zuinig verbruik. Behalve de SPORT stand kan de chauffeur ook besluiten de COMFORT stand te selecteren, de luchtvering past zich dan helemaal aan de snelheid aan waardoor de auto over de weg lijkt te zweven.

Reserveer deze auto!