Go to Top

Mercedes-Benz S-klasse

 

S-klasse is de typeaanduiding van de topklasse van Mercedes-Benz. De ‘S’ staat voor Sonder in het Duits en ‘super’ in het Nederlands. De letter S werd oorspronkelijk achter de modelnaam geplaatst. Sinds 1993 gaat de ‘S’ aan de naam vooraf. Mercedes noemt haar topklasse in 1972 voor het eerst S-klasse. Daarvoor werd de letter S toegevoegd aan de naam van duurdere modellen. Mercedes streeft er bij de S-klasse naar leidend te zijn op de thema’s veiligheid, comfort, prestaties en betrouwbaarheid. Technische innovaties worden daarom traditioneel geïntroduceerd op de S-klasse

De S-klasse is elk jaar de best verkopende topklasse auto van de wereld en dat is niet voor niets. Het is een en al elegante superioriteit. Het charismatische exterieur straalt pure status en prestige uit. Met de Multibeam LED-koplampen springt de voorzijde meteen in het oog. Tijdens de spits, lange ritten of op wegen van slechtere kwaliteit zorgt de S-Klasse Limousine ervoor dat u in alle omstandigheden van optimaal rijcomfort geniet. Met Mercedes-Benz Intelligent Drive is elke rit in een Mercedes-Benz niet alleen veilig, maar ook uniek. De tijd die u namelijk doorbrengt, is tevens tijd om te ontspannen. Tijd om energie op te doen. Zodat u niet alleen veilig op uw bestemming aankomt, maar ook met hernieuwde energie.

Net zoals een hardloper die elke verandering van beweging op natuurlijke wijze met zijn lichaam compenseert, reageert de S-klasse met de curve tilting function automatisch op acceleratiekrachten in bochten. Zo kan Mercedes’ vlaggenschip zich nog vloeiender door het verkeer bewegen zonder interventies van de bestuurder en herkent en anticipeert de toplimousine meer verkeerssituaties dan ooit tevoren. Daarbij wordt gebruikgemaakt van kaart- en navigatiegegevens om het rijgedrag te berekenen.Passagiers reizen in de S-Klasse Limousine duidelijk comfortabeler en veiliger.

De vernieuwde S-klasse herkent je misschien nog het meest aan de koplampen. Die zijn bij dat model anders ingedeeld en voorzien van drie LED-stroken voor de dagrijverlichting. Pas zichtbaar na zonsondergang is dat de opgewaardeerde koplampen voortaan maar liefst 650 meter ver kunnen schijnen. ‘Ultra-range’-grootlicht noemen de Duitsers dit. Vanbinnen hetzelfde verhaal. Een nieuw stuurwieldesign met aanraakgevoelige touch control-buttons valt als eerste op. Maar ook de displays zijn totaal vernieuwd. Optisch lijken die nu één te vormen en niet twee afzonderlijke schermen van 12,3 inch.

Een heuse primeur is het zogeheten Energizing-comfortprogramma. Deze optionele functie koppelt tal van comfortsystemen in de auto aan elkaar, zoals de automatische airconditioning, sfeerverlichting, massage- en parfumeringsfuncties, en stelt de passagier in staat om een specifieke wellness set-up te kiezen die aansluit op zijn of haar stemming en wensen. Er is keuze uit Warmte, Vitaliteit, Frisheid, Plezier, Comfort en Training. Onder de motorkap treffen we een 6 cilinder die 286 PK levert en dit samen met de vierwielaandrijving zorgt voor een optimaal en veilig contact met het wegdek. Wilt u het beste wat op Duits grondgebied is gemaakt dan kiest u voor deze auto.

Reserveer deze auto!